Αρνίσια μπριζολάκια με κονιάκ
2015-04-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
9/4/15
Αρνίσια μπριζολάκια με κονιάκ και μυρωδικά για όσους δεν έχουν δυνατότητα ή διάθεση ή χρόνο για σούβλισμα.
Συστατικά
- 4 μπριζολάκια αρνίσια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
- ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν
- 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας παγωμένο βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε μέσα το κρέας. Ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Μαγειρεύουμε άλλα 2 -3 λεπτά και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το τηγάνι.