Πασχαλινή σούπα
2015-04-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/4/15
Πασχαλινή σούπα, είναι η σούπα που σας προτείνω φέτος για το βράδυ της Ανάστασης μιας και τα τελευταία χρόνια έχω απαρνηθεί τα συμπαθέστατα κατά τα λοιπά, αρνάκια και κατσικάκια.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
- 2-3 καρότα
- 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 700gr. παντζαρόφυλλα
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι
- ¼ του φλιτζανιού άνηθος , προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αχνίζουμε τα παντζαρόφυλλα με ½ φλιτζάνι νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά περίπου 10-15 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μια άλλα κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το λάδι. Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα , σουρωμένα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο multi ή με την ειδική ράβδο, κατευθείαν στο σκεύος. Σερβίρουμε τη σούπας ζεστή.