Loader

Ψαρονέφρι με μαρινάδα μυρωδικών

2015-05-17
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

17/5/15

Ψαρονέφρι με μαρινάδα μυρωδικών για ένα νόστιμο Κυριακάτικο πιάτο. Εύκολο και απολαυστικό.

herbtend (1) herbtend (3)

Συστατικά

  • 450gr. Ψαρονέφρι σε 2 κομμάτια
  • ¾ του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας.

Βήμα 2

Βάζουμε το ψαρονέφρι σε καθαρό σακουλάκι τροφίμων και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Κλείνουμε το σακουλάκι και προσεχτικά ανακινούμε να πάει παντού η μαρινάδα. Το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ελαφρά με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα και αφού τινάξουμε το κρέας από τη μαρινάδα το ακουμπάμε πάνω στο σκεύος. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα κομμάτια του κρέατος με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Βήμα 4

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *