Ψαρονέφρι με μαρινάδα μυρωδικών
2015-05-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
17/5/15
Ψαρονέφρι με μαρινάδα μυρωδικών για ένα νόστιμο Κυριακάτικο πιάτο. Εύκολο και απολαυστικό.
Συστατικά
- 450gr. Ψαρονέφρι σε 2 κομμάτια
- ¾ του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας.
Βήμα 2
Βάζουμε το ψαρονέφρι σε καθαρό σακουλάκι τροφίμων και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Κλείνουμε το σακουλάκι και προσεχτικά ανακινούμε να πάει παντού η μαρινάδα. Το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Βήμα 3
Λαδώνουμε ελαφρά με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα και αφού τινάξουμε το κρέας από τη μαρινάδα το ακουμπάμε πάνω στο σκεύος. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα κομμάτια του κρέατος με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Βήμα 4
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας .