Κοτοσουβλάκια με βανίλιες
2015-05-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
9/5/15
Κοτοσουβλάκια με βανίλιες στο σημερινό μας b.b.q. και παρότι στην αρχή δίστασα να τολμήσω τον συγκεκριμένο συνδυασμό, οφείλω να ομολογήσω πως το αποτέλεσμα ήταν πέραν του δέοντος εκπληκτικά! Γίνονται εύκολα και μυρίζουν καλοκαίρι!
Συστατικά
- 600gr. Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 4 βανίλιες κομμένες στα 4
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες ή σκόνη κρεμμυδιού
- Αλατοπίπερο
- Λίγο ελαιόλαδο, αν τα ψήσετε στο φούρνο
- Καλαμάκια για σουβλάκια, ξύλινα ή μεταλλικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Αλείφουμε με αυτό το μείγμα πολύ καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε στην άκρη. Περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ το κοτόπουλο με τις βανίλιες.
Βήμα 3
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στα κάρβουνα, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο ή τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως με σος ή συνοδευτικό της αρεσκείας μας.