Πράσινη καροτοσαλάτα
2015-06-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
14/6/15
Πράσινη καροτοσαλάτα με τις κορυφές από ολόφρεσκα και τρυφερά καρότα.
Συστατικά
- Τις κορυφές από 1 ματσάκι καρότα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας soya sauce
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα από τα καρότα και τα ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά με μπόλικο κρύο νερό.
Βήμα 2
Το φυλάμε καλυμμένο στο ψυγείο, όλο το βράδυ, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό, για να αφαιρέσουμε τυχόν πικράδα στη γεύση.
Βήμα 3
Κόβουμε στα 2 ή στα 3 και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Ραντίζουμε με τη soya και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Το φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν. Τα σερβίρουμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ψαριού, κρύα ή ζεστά.