Φακομπιφτέκια με σάλτσα πάπρικα
2015-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
19/6/15
Φακομπιφτέκια με σάλτσα πάπρικα στο πιάτο μας σήμερα γιατί μας αρέσουν οι πρωτότυπες γεύσεις, με εύκολα υλικά και χωρίς πολύ κόπο. Τα σερβίρουμε σαν burger ή με συνοδευτικό της αρεσκείας μας σαν κλασικά μπιφτέκια.
Συστατικά
Για τα φακομπιφτέκια:
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 της κουταλιάς τσίλι σκόνη
2 φλιτζάνια φακές βρασμένες
1 ½ κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
2 αυγά
Για τη σάλτσα πάπρικα:
3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, έτοιμες ή σπιτικές
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλιά του γλυκού πελτές
Αλατοπίπερο
1-2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα φακομπιφτέκια: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi εκτός από τη φρυγανιά και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε όπως τα κλασικά μπιφτέκια.
Βήμα 2
Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα πάπρικα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.
Βήμα 4
Το φυλάμε στο ψυγείο, καλυμμένο μέχρι να σερβίρουμε και για άλλες 2-3 ημέρες. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα πάνω ή δίπλα.