Ορτύκια με σάλτσα
2015-06-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
28/6/15
Ορτύκια με σάλτσα στο τραπέζι του ZannetCooks.gr σήμερα έπειτα από παράκληση και αγάπη του άντρα μου στο κυνήγι. Θα παραδεχτώ πως είναι η πρώτη φορά που τα μαγειρεύω και οφείλω να ομολογήσω πως είναι πανεύκολα!
Συστατικά
4 ορτύκια, ½ κιλό περίπου
Για τη μαρινάδα:
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 ½ κουταλιά της σούπας διάφορα πιπέρια ή μπαχάρια της αρεσκείας μας, σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
Για τη σάλτσα:
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 πρέζα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 ½ κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ ποτήρι νερό ή ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ με καπάκι που να χωράει τα ορτύκια, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ακουμπάμε μέσα, αφού τα πλύνουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τα φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Κατόπιν τα βγάζουμε από την μαρινάδα και τα στραγγίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε σε τηγανάκι το μισό λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τα ορτύκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε και το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια , να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Ακουμπάμε από πάνω τα ορτύκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το σκεύος.