Loader

Κράκερς λιναρόσπορου

2015-07-06
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

6/7/15

Υπάρχουν μερικά από τα πράγματα που ετοιμάζω, τύπου κράκερς ή κριτσίνια ή σνακ γενικότερα και στο τέλος γράφω: Τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος για να τα διατηρήσουμε φρέσκα και μετά γελάω μόνη μου γιατί δεν μένει ούτε ψίχουλο για να χρειαστεί διατήρηση. Τα σημερινά κράκερς λιναρόσπορου είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Τα πρώτα δεν τα φωτογράφισα καν. Αυτά είναι η επαναληπτική δόση! Καλή απόλαυση και σε εσάς.

flaxseedscrack (1) flaxseedscrack (5)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι λιναρόσπορος
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ του φλιτζανιού γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • ½ κουταλιά του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού baking powder

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε το λιναρόσπορο στο multi να γίνει σκόνη. Τον μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθεί η ζύμη.

Βήμα 2

Την κάνουμε ρολό ή μπάλα και την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο 15 λεπτά.

Βήμα 3

Όταν την βγάλουμε την ακουμπάμε ανάμεσα από 2 φύλλα λαδόκολλας και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, ανάλογα πόσο λεπτό το θέλουμε. Χαράσσουμε ελαφρά με μαχαίρι και μεταφέρουμε με την κάτω λαδόκολλα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-18 λεπτά.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές σκεύος για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *