Λιγκουίνι με σπαράγγια και λιαστές ντομάτες
2015-07-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/7/15
Λιγκουίνι με σπαράγγια και λιαστές ντομάτες για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους ή απλά εμπιστεύονται εμάς για τη διατροφή τους.
Συστατικά
- 240gr.λιγκουίνι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε 3-4 κομμάτια
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/3 του φλιτζανιού κρασί
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια με τα φρέσκα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο 1 λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να εξατμισθεί το κρασί για 2-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Σερβίρουμε αμέσως με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας, μια μεγάλη κουταλιά pesto ή «μπουκετάκια» από προσούτο.