Loader

Σπαράγγια με κολοκύθα σαλάτα

2015-07-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/7/15

Σπαράγγια με κολοκύθα σαλάτα για χρώμα και γεύση στο πιάτο μας, με απλά υλικά.

squashaspasld (3) squashaspasld (6)

Συστατικά  

1 μέτρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους

½ κιλό σπαράγγια πράσινα

15 ντοματίνια

2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για το dressing:

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας βασιλικός ξερός

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1-2 λεμόνια

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Διασκορπίζουμε την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Την φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα σπαράγγια καθαρισμένα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 12-14 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Απλώνουμε την κολοκύθα σε πιατέλα και ακουμπάμε από πάνω τα σπαράγγια. Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση και τις ελιές. Ραντίζουμε με το dressing ανακινώντας το πριν και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *