Σολομός με κρούστα από chips
2015-07-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
30/7/15
Τραγανός, βελούδινος, αλμυρός και γλυκός συνάμα, ο σημερινός σολομός με κρούστα από chips μπορεί να γίνει εθιστικός, όσο το αγαπημένο μας σνακ , τα πατατάκια δηλαδή, αλλά και αρκετά σοφιστικέ για ένα επίσημο τραπέζι.
Συστατικά
- 2 φέτες σολομού (περίπου 250gr. η κάθε μια)
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή κάποια μαρμελάδα εσπεριδοειδών
- 1 φλιτζάνι πατατάκια θρυμματισμένα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250C όσο προετοιμάζουμε τον σολομό.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη μαρμελάδα και τη φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού από όλες τις πλευρές και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το μείγμα μουστάρδας- μαρμελάδας και διασκορπίζουμε από πάνω τα πατατάκια.
Βήμα 4
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο αφού τον χαμηλώσουμε στους 190C και ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.