Loader

Μύδια αχνιστά με μπύρα

2015-07-31
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

31/7/15

Μύδια αχνιστά με μπύρα επειδή μας άρεσε ο χθεσινός σολομός με κρούστα από chips και θέλαμε να συνεχίσουμε και σήμερα με light και καλοκαιρινή διάθεση.

mullesbeer (1) mullesbeer (3)

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • ½ φλιτζάνι μπύρα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 χούφτα ντοματίνια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το σκόρδο από τα πολλά εξωτερικά φύλλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το ραντίζουμε με το λάδι και το τυλίγουμε καλά.

Βήμα 2

Το ψήνουμε στο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον άνηθο. Ξετυλίγουμε το σκόρδο από το αλουμινόχαρτο και το πιέζουμε να ξεχωρίσει η φλούδα από την ψίχα. Ρίχνουμε την ψίχα στη κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μπύρα.

Βήμα 4

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε τα μύδια σε βαθύ μπολ, με κουτάλα ώστε να βάζουμε στο μπολ και υγρά από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες τηγανητές, κρύα μπύρα ή ότι άλλο μας αρέσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *