Τραγανά ψητά μανιτάρια με παρμεζάνα
2015-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/7/15
Τραγανά ψητά μανιτάρια με παρμεζάνα για ένα ανάλαφρο συνοδευτικό, για b.b.q. ή συνοδεία για το κρασάκι μας.
Συστατικά
- ½ κιλό ασπρομανίταρα ολόκληρα, πλυμένα
- 1/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 1/3 του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου, τριμμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ξερό εστραγκόν ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων το αλεύρι με τον ηλιόσπορο, αλατοπίπερο, την πάπρικα, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το εστραγκόν.
Βήμα 2
Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια όλα μαζί ή ένα ένα να καλυφθούν με το αυγό. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο νεράκι για να αραιώσει.
Βήμα 3
Τα ρίχνουμε κατόπιν στη σακούλα με το μείγμα παρμεζάνας και ανακινούμε καλά να κολλήσει πάνω στα μανιτάρια.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Γυρνάμε στον αέρα και ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά να ξεροψηθούν. Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό.