Loader

Hash brown καρότου με αυγά και chives

2015-07-28
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/7/15

Hash brown καρότου με αυγά και chives για 1 άτομο. Τα hash brown τα έχουμε συνηθίσει παρασκευασμένα από πατάτα αλλά στην δική μου εκδοχή προτίμησα καρότο, για ένα ακόμα ξεχωριστό πιάτο από το ZannetCooks.gr και τα χεράκια μου.

carrothashshitake (1) carrothashshitake (3)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του μπολ μανιτάρια shitake
  • 1-2 αυγά
  • 1 χούφτα chives ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα τριμμένα καρότα αφού τα αλατίσουμε σε καθαρό τούλι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 1-2 ώρες να στραγγίξουν τελείως.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ μουλιάζουμε 10 λεπτά τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά στο σκεύος και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και στρώνουμε στην επιφάνεια του τα καροτα.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε ελαφρά και διασκορπίζουμε τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με τα chives και σπάμε στο κέντρο το αυγό ή τα αυγά. Ραντίζουμε με το λάδι που έμεινε και αφήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *