Γαλοπούλα πιλάφι με πράσινες ελιές
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπούτια γαλοπούλας χωρίς κόκκαλο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/2φλ.πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1κρεμμύδι τριμμένο
1καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φλ.ρύζι jasmine
3φλ.ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κρέας και αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε την ντομάτα, την καυτερή και την πράσινη πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει 45 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι και τις ελιές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κάτσει 5 λεπτά και σερβίρουμε.