Κότσι κοκκινιστό κατσαρόλας
2015-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
1/8/15
Καλό μήνα με κότσι κοκκινιστό κατσαρόλας για καλοφαγάδες !
Συστατικά
- 1 κότσι , περίπου 1 κιλό
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- Αλατοπίπερο
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μπύρα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Χαράσσουμε ελαφρά το κότσι σε 2-3 σημεία και πιέζουμε εκεί μέσα μια σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και το ακουμπάμε σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το λάδι, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, την κανέλα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Διαλύουμε τον πελτέ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό ή ζωμό και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για1 ½ - 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, ιδανικά με πουρέ πατάτας.