Ψαρονέφρι με αρωματική πολέντα
2015-09-02- Κουζίνα: Ελληνική, Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
2/9/15
Ψαρονέφρι με αρωματική πολέντα για ένα μεσογειακό πιάτο αλλά και άκρως καλοκαιρινό.
Συστατικά
1 κομμάτι ψαρονέφρι (330gr.περίπου)
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Σκόρδο σκόνη
Ξερή ρίγανη ή άλλα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
Για την πολέντα:
1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλατοπίπερο
¼ του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλιά του γλυκού ξερά μυρωδικά ή μπαχάρια της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλατοπίπερο, σκόνη σκόρδου και ρίγανη. Πασπαλίζουμε καλά με το μείγμα αυτό το κρέας να πάει παντού και το τυλίγουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Για να το ψήσουμε, ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά μαγειρεύουμε το κρέας, 2 λεπτά από κάθε πλευρά, να θωρακιστεί καλά.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι. Το κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πιάτο και το φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Βήμα 4
Για την πολέντα βάζουμε το ζωμό να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας διαρκώς .
Βήμα 5
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μικρή φόρμα της αρεσκείας μας, ελαφρά λαδωμένη. Την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και την κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε το κρέας αμέσως πάνω σε ζεστή πολέντα.
Βήμα 7
Την ακουμπάμε σε πιατέλα και ακουμπάμε από πάνω το κρέας. Ραντίζουμε με τα υγρά του σκεύους και διασκορπίζουμε αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.