Loader

Κρασάτος χταποδομεζές

2015-09-04
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

4/9/15

Κρασάτος χταποδομεζές και το μόνο που θα χρειαστείτε άφθονο είναι το ψωμί. Οι «βούτες» επιβάλλονται.

panfriedoct (1) panfriedoct (3)

Συστατικά

  • 600gr. περίπου χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού σπόροι κόλιανδρου, ελαφρά κοπανισμένοι
  • 1/3 του φλιτζανιού chives ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το χταπόδι, να τηγανιστεί ελαφρά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τους σπόρους κόλιανδρου και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθεί το αλκοόλ και να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί διασκορπίζοντας από πάνω μαϊντανό ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *