Ζηλευτή λεμονάδα με αγγούρι
2015-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 10 φλιτζανια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/7/15
Η πιο ζηλευτή λεμονάδα με αγγούρι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Με αγγούρια που μου έφεραν από το χωριό, που δίνουν δροσιά και ενυδάτωση και λεμόνια που της δίνουν την φρεσκάδα που χρειαζόμαστε τις μέρες του καύσωνα. Τώρα αν το βραδάκι θέλετε να προσθέσετε και λίγη βότκα για να την απολαύσετε στο μπαλκόνι, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
Συστατικά
- 2 -3 μεγάλα αγγούρια
- 1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- 7 φλιτζάνια νερό
- ¾ του φλιτζανιού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα βάζουμε στο multi. Τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να στραγγίξουν όλα τα υγρά, 10-15 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε μια μεγάλα κανάτα το νερό από τα αγγούρια, το χυμό λεμονιού και 5 φλιτζάνια από το νερό.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο και ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και τα ρίχνουμε στην κανάτα με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Την βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και σερβίρουμε με μπόλικα παγάκια.