Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με μπέικον
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.μαυρομάτικα φασόλια
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.χυμός ντομάτας
1καρότο κομμένο σε ροδέλες
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
1κ.σ.πάπρικα
1/2κ.γλ.μπούκοβο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο νερό μισή ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμύδι. Συμπληρώνουμε το μπέικον,την πιπεριά και το καρότο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και την πάπρικα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και αφήνουνε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.