Κοκκινόψαρο σούπα
2015-08-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.6 / 5)
15 έχουν βαθμολογήσει
27/8/15
Κοκκινόψαρο σούπα ελαφρώς πειραγμένη. Η σούπα που είχα από τις πρώτες πρώτες συνταγές στο site σε μια προσπάθεια βελτίωσης των παλιότερων συνταγών. Επειδή το site για μένα είναι καθαρά προσωπικό κομμάτι, το χόμπι μου, η ασχολία μου, το ενδιαφέρον μου, που με κάνει συγχρόνως να επικοινωνώ με εσάς, θέλω όσο μπορώ, να παρουσιάζεται μπροστά σε όλους , πιο φρέσκο, ανανεωμένο και δημιουργικό. Το προσωπικό μου ιστολόγιο – ημερολόγιο μαγειρικής, δεν μπορεί παρά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Κανείς δεν γεννήθηκε, γνωρίζοντας τα όλα. Στην διόρθωση μου πρόσθεσα μόνο χυμό πορτοκαλιού και περισσότερο μεράκι! Καλή μας όρεξη!
Συστατικά
- 1 κοκκινόψαρο περίπου 500gr.
- 2-3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ψάρι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Το αφαιρούμε με κουτάλα και κρατάμε το ζωμό, σουρωμένο σε ζεστό μέρος.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες,το σέλινο και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι, από το ζωμό ή ανάλογα πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
Βήμα 5
Καθαρίζουμε εντωμεταξύ το ψάρι και το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σούπα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.