Loader

Oreo fudge

2015-09-26
  • Ποσότητα: 12-16 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 4:00 ω
  • Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

2/10/15

Oreo fudge, δηλαδή γλύκισμα γρήγορα και εύκολα που θα σας ενθουσιάσει. Θα νιώσετε ζαχαροπλάστες, ειδικά αν ως τώρα οι δοσολογίες στα γλυκά σας, φαινόντουσαν μαθηματικά. Διατηρείται πολλές μέρες στο ψυγείο και είναι ένα σπιτικό γλυκάκι, που καλύπτει όλα τα γούστα.

oreofudge (1) oreofudge (7)

Συστατικά

  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 12 μπισκότα oreo χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε κυβάκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο σκέυος και απλώνουμε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα, λίγο πιο μεγάλο, για να εφάπτει και στα πλαϊνά. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα από πάνω και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Μοιράζουμε το ζαχαρούχο σε 2 μπολ γυάλινα. Στο ένα μπολ βάζουμε τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 3

Τα βγάζουμε και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και η σοκολάτα. Ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος που ετοιμάσαμε με τη λαδόκολλα και το απλώνουμε.

Βήμα 4

Στο μπόλ με το υπόλοιπο ζαχαρούχο, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.

Βήμα 5

Το απλώνουμε πάνω στο μείγμα με τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες ή όλο το βράδυ. Κόβουμε σε 12-16 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος και σερβίρουμε. Τα φυλάμε στο ψυγείο σκεπασμένα 7-8 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *