Κερασόπιτα με ινδοκάρυδο
2015-10-17- Μερίδες: 8
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/10/15
Κερασόπιτα με ινδοκάρυδο και γλυκό του κουταλιού κεράσι ή κάποιο άλλο γλυκό, που έχετε ή προτιμάτε. Πανεύκολη , ιδανική ζεστή με παγωτό ή με τσάι και καφέ.
Συστατικά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
125gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
¾ του φλιτζανιού γλυκού του κουταλιού κεράσι ή ότι προτιμάμε
Για την επικάλυψη:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
¾ του φλιτζανιού ινδοκάρυδο
Κανέλα ή / και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια παχιά ζύμη.
Βήμα 2
Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού. Ανακατεύουμε ελαφρά, να πάει παντού και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε στρογγυλό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, ιδανικά με αποσπώμενα πλαϊνά.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την επικάλυψη και με τα δάχτυλα μας το πιέζουμε να γίνει ένα τριφτό μείγμα. Το απλώνουμε πάνω στην πίτα και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-37 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα ή/ και ζάχαρη άχνη. Ή αν θέλουμε σερβίρουμε το γλυκό ζεστό μαζί με παγωτό.