Hummus με πιπεριές και φέτα
2015-10-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
12/10/15
Όταν οι κόκκινες γλυκές πιπεριές, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το λεμόνι συναντούν τα ρεβίθια και την φέτα δημιουργούν ένα λείο και βελούδινο ντιπ, που όμοιο του δεν έχετε γευτεί. Hummus με πιπεριές και φέτα για απίστευτη αίσθηση στον ουρανίσκο σε κάθε μπουκιά.
Συστατικά
250gr. ρεβίθια βρασμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες από βάζο ή σπιτικές
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας φέτα θρυμματισμένη
Χυμό ½ λεμονιού
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Κύμινο
Πάπρικα
Θρυμματισμένη φέτα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κουκουνάρι
Ελαιόλαδο
Pita chips, Λαχανικά στικς, nachos
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το hummus στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω τα προτεινόμενα υλικά σερβιρίσματος με τελευταίο το λάδι.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με pita chips, λαχανικά ή ότι άλλο μας αρέσει.