Granola με παρμεζάνα
2015-10-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2 1/2 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
30/10/15
Granola με παρμεζάνα χωρίς πολλά λόγια. Απλά θεϊκή. Την βάζετε παντού ή την τρώτε σκέτη, που είναι το πιο πιθανό.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλο λευκό, κομμένο ή όπως προτιμάμε
- ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- ¼ του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Το ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό, χτυπημένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και το ασπράδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τα ελαφρά, 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.
Βήμα 3
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο ή μπολ. Τα σερβίρουμε πάνω σε σαλάτες, με γιαούρτι, σκέτα ή όπως μας αρέσει.