Loader

Λαχανικά κατσαρόλας με σαγανάκι Ελαφονησιώτικο

2015-10-28
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/10/15

Λαχανικά κατσαρόλας με σαγανάκι Ελαφονησιώτικο για να θυμηθούμε πάλι τις διακοπές μας.

summstewsaganaki (3) summstewsaganaki (4)

Συστατικά  

για τα λαχανικά:

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή  λιωμένες

4-5 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα

1 φλιτζάνι μπάμιες καθαρισμένες

4-5 μικρές πιπεριές κέρατο

300gr. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη

¼ της κουταλιάς του γλυκού ξερό θυμάρι

¼ της κουταλιάς του γλυκού ξερός βασιλικός

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα

Μια πρέζα ζάχαρη

Αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή νερό

Για το σαγανάκι:

2 χοντρές φέτες ανθότυρο Ελαφονησιώτικο ή άλλο τυρί για σαγανάκι

Αλεύρι

Ούζο ή νερό

Αλατοπίπερο

Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα λαχανικά: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και πιέζουμε με τα χέρια μας την ντομάτα πάνω από το φαγητό να φύγουν όλοι οι χυμοί της.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Βήμα 4

Για το σαγανάκι: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ λίγο αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο. Καταβρέχουμε τα κομμάτια του τυριού με το ούζο ή νερό και το περνάμε από το αλεύρι να κολλήσει παντού.

Βήμα 5

Το ακουμπάμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά λίγο λάδι και το ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 6

Το κατεβάζουμε σε πιάτο και το σερβίρουμε όπως μας αρέσει ή το κόβουμε σε κομμάτια και αφού μοιράσουμε τα λαχανικά σε πιάτα ,ακουμπάμε πάνω από κάθε πιάτο, κομμάτια από το τυρί. Ραντίζουμε με λίγη επιπλέον σάλτσα από την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *