Λαχανικά κατσαρόλας με σαγανάκι Ελαφονησιώτικο
2015-10-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/10/15
Λαχανικά κατσαρόλας με σαγανάκι Ελαφονησιώτικο για να θυμηθούμε πάλι τις διακοπές μας.
Συστατικά
για τα λαχανικά:
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή λιωμένες
4-5 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
1 φλιτζάνι μπάμιες καθαρισμένες
4-5 μικρές πιπεριές κέρατο
300gr. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
¼ της κουταλιάς του γλυκού ξερό θυμάρι
¼ της κουταλιάς του γλυκού ξερός βασιλικός
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή νερό
Για το σαγανάκι:
2 χοντρές φέτες ανθότυρο Ελαφονησιώτικο ή άλλο τυρί για σαγανάκι
Αλεύρι
Ούζο ή νερό
Αλατοπίπερο
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα λαχανικά: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και πιέζουμε με τα χέρια μας την ντομάτα πάνω από το φαγητό να φύγουν όλοι οι χυμοί της.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Βήμα 4
Για το σαγανάκι: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ λίγο αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο. Καταβρέχουμε τα κομμάτια του τυριού με το ούζο ή νερό και το περνάμε από το αλεύρι να κολλήσει παντού.
Βήμα 5
Το ακουμπάμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά λίγο λάδι και το ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 6
Το κατεβάζουμε σε πιάτο και το σερβίρουμε όπως μας αρέσει ή το κόβουμε σε κομμάτια και αφού μοιράσουμε τα λαχανικά σε πιάτα ,ακουμπάμε πάνω από κάθε πιάτο, κομμάτια από το τυρί. Ραντίζουμε με λίγη επιπλέον σάλτσα από την κατσαρόλα και σερβίρουμε.