Granola με φυστικοβούτυρο
2015-11-10- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Ποσότητα: 3 μέτρια βάζα
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
10/11/15
Granola με φυστικοβούτυρο γιατί το λατρεύω αυτό το κρεμώδες μείγμα φυστικιού και ας με λέει ο άντρας μου Αμερικανάκι. Η αλήθεια είναι ότι κάνει πολύ καλό, αλλά επειδή έχει μπόλικες θερμίδες, καλό είναι να είμαστε προσεχτικοί στην κατανάλωση του. Το σημερινό granola είναι μια υγιεινή λύση για όσους δεν μπορούν να του αντισταθούν.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- ¼ του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½ φλιτζάνι Peanuts ολόκληρα ή κοπανισμένα
- 2-3 σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
- Μια πρέζα κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο με το μέλι και τα ζεσταίνουμε για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 2
Το βγάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό την βρώμη που έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο 2-3 φορές.
Βήμα 4
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο ή μπολ με καπάκι για να τα διατηρήσουμε φρέσκα περισσότερες μέρες.