Μπριζόλες στο τηγάνι σε 20 λεπτά
2015-11-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/11/15
Μπριζόλες στο τηγάνι σε 20 λεπτά με sriracha sauce και μέλι. Η sauce sriracha είναι μια πικάντικη σαλτσούλα σαν τον πελτέ αλλά λίγο πιο ρευστή. Περιέχει πιπεριές τσίλι, ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι. Αν δεν έχετε αντικαταστήστε την με μια καυτερή κέτσαπ αλλά αν βρεθεί μπροστά σας, προμηθευτείτε μια, ειδικά σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις.
Συστατικά
- 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο φρεσκοτριμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας Sriracha sauce (hot sauce) ή πικάντικη κέτσαπ
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ και βαρύ τηγάνι και ακουμπάμε τις μπριζόλες αφού τις αλατοπιπερώσουμε. Τις γυρνάμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε την πικάντικη sauce.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τες από την άλλη πλευρά στο ενδιάμεσο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μέλι και κλείνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.