Loader

Ψητές γλυκοπατάτες και αυγά με ξινολάχανο και σάλτσα τυριού

2015-11-01
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/11/15

Ψητές γλυκοπατάτες και αυγά με ξινολάχανο και σάλτσα τυριού γιατί υπάρχουν κάποιες μέρες που έχω διάθεση να δημιουργήσω στην κουζίνα μου και σήμερα είναι μια από αυτές.

sauerkreggswpot (1) sauerkreggswpot (3)

Συστατικά  

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

1 ½ κουταλιά του γλυκού corn flour

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2-4 αυγά

Αλατοπίπερο

Κορν μπιφ ή παστράμι ή άλλο αλλαντικό της επιλογής μας, όσο μας αρέσει

2 φλιτζάνια ξινολάχανο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα τυριού:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

120gr. Μαλακό τυρί της αρεσκείας τριμμένο, τύπου έμενταλ ή άλλο ελβετικό

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες, με ή χωρίς τη φλούδα σε μακρόστενες λωρίδες, όσο πιο λεπτές μπορούμε. Τις ξεπλένουμε και τις πασπαλίζουμε με το corn flour, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Τις ανακατεύουμε και τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες και τραγανές. Τις ανακατεύουμε 1-2 φορές στο ενδιάμεσο.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα και τη μουστάρδα.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη σε ζεστό μέρος.

Βήμα 5

Ψήνουμε τα αυγά όπως προτιμάμε.

Βήμα 6

Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω το ξινολάχανο, το αλλαντικό της επιλογής μας και μπόλικη από τη σάλτσα.

Βήμα 7

Ακουμπάμε τα αυγά από πάνω. Διασκορπίζουμε τον μαϊντανό και αν θέλουμε επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *