Σολομός με κρούστα φιστικιού και γρήγορο pesto
2015-11-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
20/11/15
Σολομός με κρούστα φιστικιού και γρήγορο pesto γιατί θέλουμε όλοι θέλουμε σπιτικό φαγητό χωρίς να χάσουμε τον πολύτιμο χρόνο μας στην κουζίνα, όσο και αν το αγαπάμε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού.
Συστατικά
2 φέτες ή φιλέτα σολομού
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
2 κουταλιές της σούπας πεκορίνο τριμμένο
Για το pesto:
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πεκορίνο τριμμένο
Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τα φιστίκια και το πεκορίνο και τα χτυπάμε ελαφρά να τριφτούν τα φιστίκια και να ενωθεί το μείγμα.
Βήμα 2
Ακουμπάμε το σολομό σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μοιράζουμε πάνω του το μείγμα φιστικιών. Το πιέζουμε λίγο με τα χέρια να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-14 λεπτά ή όσο μας αρέσει.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε καλά. Συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι αν χρειάζεται και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα μεταφέρουμε προσεχτικά το ψάρι σε πιάτα και ακουμπάμε στο κέντρο κάθε κομματιού από μια γενναιόδωρη κουταλιά pesto.