Μελιτζανόπιτα με φέτα και βρώμη
2015-11-24- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
- Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
24/11/15
Μελιτζανόπιτα με φέτα και βρώμη χωρίς φύλλο για υγιεινές λιχουδιές που δεν υστερούν σε γεύση. Πεντανόστιμη κρύα και ζεστή. Αν σας αρέσει η βρώμη και σε αλμυρή εκδοχή, εκτός από το κλασικό πρωινό δείτε επίσης την Κολοκυθόπιτα με χαλούμι και νιφάδες βρώμης , εξίσου φανταστική και διαφορετική.
Συστατικά
- 4 μέτριες μελιτζάνες
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 200gr. Φέτα θρυμματισμένη
- 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι ηλιόσπορος ή ψίχα πασατέμπο ή ανάμεικτα
- 3-4 κουταλιές της σούπας πεκορίνο τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 30 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε την ψίχα. Την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε την ψίχα μελιτζάνας, τον μαϊντανό, τα chives και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τότε την βρώμη, τα αυγά και τη φέτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ελαφρά λαδωμένο το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε το πεκορίνο , τον ηλιόσπορο και / ή τον πασατέμπο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά και βγάζουμε την πίτα να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.