“Παλαιολιθικό” granola
2015-11-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 12-15
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/11/15
«Παλαιολιθικό» granola σας προτείνω σήμερα και πιστεύω θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους. Βασίζεται στη διατροφή Paleo, παλαιολιθική που είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με την διατροφή paleo, επιτρέπονται τα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο κρέας, τα θαλασσινά, οι σπόροι και οι καρποί και τα καλά λιπαρά. Πρέπει να αποφεύγονται τα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η ζάχαρη, τα όσπρια, το άμυλο και το αλκοόλ. Επιπλέον είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς ξηρούς καρπούς και χορτοφαγικό. Τρώγεται μόνο του σαν σνακ, πάνω σε γιαούρτι, με γάλα (αν θέλουμε μη- γαλακτοκομικά προϊόντα ), ή όπως προτιμάτε.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου
- ½ φλιτζάνι ψίχα πασατέμπο
- ½ φλιτζάνι σουσάμι
- ¼ του φλιτζανιού chia seeds
- 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο, τριμμένο ή νιφάδες
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ταχίνι
- ¼ του φλιτζανιού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά περίπου για να μην αρπάξουν χρώμα τα ακριανά.
Βήμα 3
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε ή για να φυλάξουμε σε αεροστεγή συσκευασία που θα τα διατηρήσει φρέσκα περισσότερες μέρες.