Loader

Παπαρδέλες aglio e olio με ντοματίνια και μυρωδικά

2015-12-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/12/15

Παπαρδέλες aglio e olio με ντοματίνια και μυρωδικά για σήμερα. Ένα απλό και «φτωχικό» πιάτο με λίγα υλικά αλλά άκρως εθιστικό. Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, των απλών γεύσεων και φυσικά των ζυμαρικών. Διαλέξτε ένα καλό σκληρό τυρί για το σερβίρισμα, τύπου παρμεζάνα και κρύο λευκό κρασί να συνοδέψετε το πιάτο.

agliooliocherr (1) agliooliocherr (3)

Συστατικά

  • 160gr. Παπαρδέλες ή άλλο χοντρό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 150gr. Ντοματίνια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Παρμεζάνα ή άλλο αντίστοιχο τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο ή σε φλοίδες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Μοιράζουμε σε πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *