Κόκορας με χυλοπίτες και μυζήθρα
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κόκορας κομμένος σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.κύμινο
1πρέζα κανέλα
1πρέζα ζάχαρη
20ντοματίνια ολόκληρα
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1ποτήρι λευκό κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2λίτρο ζεστό νερό
Μυζήθρα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το νερό και σιγοβράζουμε 1 ώρα περίπου. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και τα βράζουμε όλα μαζί 10 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε προσεχτικά και σερβίρουμε.