Σκορδάτες πανσέτες με θυμάρι
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
9χοιρινές πανσέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα τους
1/2φλ.κρασί λευκό
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πανσέτες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό να μισοκαλύψει τις πανσέτες και σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τις πανσέτες ζεστές με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.