Ρύζι με φιδέ και κάστανα
2015-12-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
18/12/15
Ρύζι με φιδέ και κάστανα μια συνταγή κλασική και συνηθισμένη στα τραπέζια μου με διάφορες παραλλαγές. Εμπλουτίστε το και εσείς με άλλα ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και εντυπωσιάστε με την πιο εύκολη συνταγή , αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες.
Συστατικά
- 220gr. Ρύζι τύπου Αμερικής
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 100gr. Φιδές σπασμένος
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2/3 του φλιτζανιού κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- Μια πρέζα μπαχάρι
- Λίγη κανέλα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σουρώνουμε. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τον σπασμένο φιδέ να αρχίσει να παίρνει χρώμα, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι και όχι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στη άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά, να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα κάστανα, το μπαχάρι και την κανέλα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα φιδέ- κουκουναριού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε σε φόρμα. Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.