Pesto βασιλικού με καρύδια και πεκορίνο
2015-11-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
4/11/15
Το Pesto βασιλικού με καρύδια και πεκορίνο δεν είναι άλλο ένα ακόμα pesto βασιλικού, είναι ένα από τα νοστιμότερα και οικονομικότερα pesto που σας έχω ετοιμάσει ως τώρα. Το πεκορίνο και τα καρύδια το κάνουν πιο φθηνό σε σχέση με την παρμεζάνα και το κουκουνάρι που συνήθως χρησιμοποιούμε αλλά κατά προσωπική άποψη και πιο νόστιμο, ειδικά λόγω του τυριού. Αν για παράδειγμα θέλω ένα πλατώ τυριών ή τυρί για σαλάτα, προτιμώ παρμεζάνα. Αν πάλι θέλω να το διασκορπίσω σε ζυμαρικά και πίτσες, προτιμώ το πεκορίνο. Όπως και να έχει είμαι μεγάλη «φαν» των τυριών, οπότε τις περισσότερες φορές δεν κάνω διακρίσεις!
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο
- Αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα πολτοποιημένο και ομοιόμορφο μείγμα. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον λάδι ή αν το θέλουμε πιο ελαφρύ, λίγο νερό.
Βήμα 2
Σερβίρουμε αμέσως, όπως μας αρέσει ή φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ημέρες.