Μοσχάρι με ξερά σύκα
2015-12-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.4 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
24/12/15
Μοσχάρι με ξερά σύκα για τα Ρεβεγιόν των γιορτών και όχι μόνο. Τα σύκα δένουν και γλυκαίνουν τη σάλτσα με ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα που θα απολαύσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο εορταστικό τραπέζι.
Συστατικά
- 750gr. Μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Μια πρέζα μπαχάρι
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- ½ φλιτζάνι ξερά σύκα κομμένα στη μέση
- 1 ½ - 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού ή νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Γυρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος με κουτάλα ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα χωρίς να αρπάξει.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας και τον κόλιανδρο.
Βήμα 3
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό και τα σύκα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν το κρέας μας δεν έχει μαλακώσει συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και μπόλικη σάλτσα με σύκα.