Πανεύκολη βασιλόπιτα με applesauce
2015-12-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 12-14
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
29/12/15
Πανεύκολη βασιλόπιτα με applesauce φέτος για όσους θέλουν ένα υγιεινό κέικ για τον καφέ τους την επόμενη της Πρωτοχρονιάς. Γιατί μη μου πείτε ότι δεν μένει πάντα αφού την ώρα που την κόβουμε είμαστε συνήθως χορτασμένοι από ένα κάρο άλλες νοστιμιές.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μείγμα allspice ή ότι άλλο μείγμα αρωματικών προτιμάμε
- ¾ του φλιτζανιού μαύρες σταφίδες
- ¾ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, με τελευταίο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο, μαλακό μείγμα.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί ελαφρά λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο σε κάποιο σημείο της πίτας και το πιέζουμε ελαφρά, στρώνοντας από πάνω την επιφάνεια.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα πιέσουμε προσεχτικά στο γλυκό για να δούμε αν ψήθηκε.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με ότι μας αρέσει. Καλή Χρονιά!