Σοκολατένιο γλυκό επετείου
2015-11-19- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
19/11/15
Σοκολατένιο γλυκό επετείου γάμου για σήμερα. Συγκεκριμένα της πρώτης επετείου και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας με ένα υπερσοκολατένιο γλυκό χωρίς καθόλου αλεύρι. Εύχομαι σε όλους σας τα καλύτερα στη ζωή σας και να θυμάστε πάντα ότι το πιο σημαντικό είναι η αγάπη. Αυτή που μένει και υπομένει, χωρίς αντάλλαγμα!
Συστατικά
- 540gr. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 225gr. Βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 1κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 250gr. Ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά
- 120gr. Κακάο σκόνη
- 200gr. Κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα 340 γραμμάρια από τη σοκολάτα και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα και το φυλάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το κονιάκ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε το μπολ από τον κάδο του μίξερ.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4
Βάζουμε τη κρέμα σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε χωρίς να την αφήνουμε να πάρει βράση. Την ρίχνουμε πάνω στην υπόλοιπη σοκολάτα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 5
Απλώνουμε πάνω στο γλυκό και φυλάμε στο ψυγείο 1-2 ώρες προτού κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε στολίζουμε το γλυκό με νιφάδες ή τρίμματα λευκής σοκολάτας, χρωματιστά sprinkles ή όπως μας αρέσει.