Pesto λιαστής ντομάτας με δενδρολίβανο
2015-11-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
23/11/15
Ένα pesto που θα φάτε με το κουτάλι, θα βάλετε στο κοτόπουλο, στις σαλάτες, στο ψωμάκι και φυσικά στις μακαρονάδες σας.Pesto λιαστής ντομάτας με δενδρολίβανο που θα λατρέψετε με την πρώτη… κουταλιά. Αν θέλετε πιο ελαφριά version ή νηστεύετε, απλά παραλείψτε το τυράκι.
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/3 του φλιτζανιού ψίχα πασατέμπο
- 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Πιπέρι
- ¾ - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό balsamico
- ½ φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi εκτός από το λάδι και χτυπάμε ελαφρά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε το μείγμα μας την επιθυμητή όψη.
Βήμα 3
Το χρησιμοποιούμε αμέσως ή το φυλάμε στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία για 5-6 ημέρες.