Loader

Τηγανίτες με λαχανικά που έμειναν

2016-01-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

6/1/16

Τηγανίτες με λαχανικά που έμειναν για να μην μείνει τίποτα ανεκμετάλλευτο από το γιορτινό τραπέζι. Τα παιδιά θα φάνε «κρυμμένα» λαχανικά και εσείς θα έχετε ετοιμάσει ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό για όλη την οικογένεια, με μηδέν κόστος.

leftpoures (4) leftpoures (5)

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ψητά λαχανικά που έμειναν
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης ή ότι αλεύρι θέλουμε
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Χωρίζουμε το μείγμα στα 4 και το πλάθουμε σαν μεγάλα πλακουτσωτά μπιφτέκια.

Βήμα 3

Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι ή βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως με σος της αρεσκείας μας, γιαούρτι ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *