Σούπα λαχανικών με χυλοπίτες και γαλοπούλα που έμεινε
2016-01-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
9/1/16
Σούπα λαχανικών με χυλοπίτες και γαλοπούλα που έμεινε και δεν υπάρχει σας το ορκίζομαι καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε τη γαλοπούλα των γιορτών. Πιάτο χορταστικό, πλούσιο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα που είναι μπροστά μας.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γαλοπούλα που έμεινε ψιλοκομμένη ή λιανισμένη
- 4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
- 2 ½ φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια χυλοπίτες κοντές
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το λάχανο, τα καρότα και το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.