Η βασιλόπιτα του 2016
2015-12-31- Ποσότητα: 1 μεγάλη βασιλόπιτα
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/12/15
Η βασιλόπιτα του 2016 είναι η βασιλόπιτα σύμφωνα με την όρεξη και τα κέφια μου για τη νέα χρόνια. Όπως κάθε χρόνο, μια βασιλόπιτα δικής μου έμπνευσης είναι το γούρι κάθε μαγειρικής μου χρονιάς. Μέσα σε αυτή «βάζω» όλες τις ευχές για υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευτυχία αλλά και τις ελπίδες μου για την καινούργια χρονιά. Σας εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα, πάντα με υγεία και αισιοδοξία.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
- ½ κουταλιά σόδα
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά χτυπημένα
- ¾ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100gr. Λευκή σοκολάτα χοντροτριμμένη
- 1 φλιτζάνι cranberries
- 1/3 του φλιτζανιού χυμός μανταρίνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το αλάτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ενώνουμε τα δυο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο στρογγυλό ταψί, πιέζουμε το φλουρί- κέρμα σε κάποιο σημείο του μείγματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Στολίζουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή απλώνοντας κάποιο γλάσο της αρεσκείας μας. Καλή χρονιά!