Loader

Τραγανή ρυζοσαλάτα

2016-04-03
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

10/4/16

Η σημερινή τραγανή ρυζοσαλάτα είναι ένα γευστικό πάντρεμα υγιεινής διατροφής. Το αποτοξινωτικό κουνουπίδι και οι φυτικές ίνες από το καστανό ρύζι θα σας χορτάσουν και θα σας δώσουν ενέργεια και ευεξία. Μεταφέρεται στο γραφείο και είναι νόστιμη ζεστή και κρύα.

detcaulrice (4) detcaulrice (5)

Συστατικά  

1 μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια

1 ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι, βρασμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

¼ του φλιτζανιού goji berries/ σταφίδες/ cranberries ανακατεμένα

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη

Για το dressing:

1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ρυζόξιδο ή ξύδι από λευκό κρασί

2-3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Αλατοπίπερο, κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Χωρίζουμε τα φουντάκια του κουνουπιδιού σε ακόμα μικρότερα και τα ρίχνουμε για 3-4 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει. Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Βήμα 2

Χτυπάμε σε μιξεράκι ή στο χέρι τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα ή ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *