Μπισκότα ολικής και σίκαλης με φέτα και δενδρολίβανο
2016-02-04- Ποσότητα: 20-25 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 1:55 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
4/2/16
Μπισκότα ολικής και σίκαλης με φέτα και δενδρολίβανο και δεν μπορείτε να διανοηθείτε πως κρατήθηκα να μην τα φάω όλα, πριν προλάβω να τα φωτογραφίσω. Συνήθως αυτού του είδους τα μπισκότα, ονομαζόμενα shortbread είναι φτιαγμένα με βούτυρο. Εγώ αποφάσισα να το αντικαταστήσω εξολοκλήρου με τη φέτα και να συμπληρώσω μονάχα λιγάκι ελαιόλαδο. Πολύ πιο υγιεινό και μεσογειακό.
Συστατικά
- 250gr. Φέτα
- 1 ½ φλιτζάνι μείγμα αλευριού σίκαλης & ολικής
- Μια πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μια πρέζα ζάχαρη
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- ¼ του φλιτζανιού δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τη φέτα, κομμένη σε κομμάτια μαζί με το δενδρολίβανο και το λάδι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα, σκληρό αλλά εύπλαστο. Το ακουμπάμε σε ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης σε μακρόστενο σχήμα. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και ρολάρουμε να αποκτήσουμε μια ράβδο.
Βήμα 3
Τη φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα κόβουμε τη ράβδο με κοφτερό μαχαίρι, σε φέτες πάχους όσο ένα δάχτυλο.
Βήμα 4
Τα ακουμπάμε προσεχτικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 30-35 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μεταφέρουμε σε αεροστεγή συσκευασία για να τα διατηρήσουμε φρέσκα περισσότερες ημέρες.