Loader

Κοτόπουλο φούρνου με ολόκληρα καρότα και μυρωδικά

2016-01-28
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

28/1/16

Κοτόπουλο φούρνου με ολόκληρα καρότα και μυρωδικά για ένα νόστιμο γεύμα ή δείπνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

chickcarr (3) chickcarr (5)

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 6-8 ολόκληρα καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 μεγάλες πατάτες , χοντροκομμένες(προαιρετικά ή περισσότερα καρότα)
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη και δενδρολίβανο, ανάλογα τα γούστα ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε τα καρότα και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Διασκορπίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ακουμπάμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βήμα 4

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, στους 180C για άλλα 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο και να μείνουν λίγα υγρά στο ταψί. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με σαλάτα εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *