Loader

Λιγκουίνι Μπολονέζ

2016-02-01
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

1/2/16

Ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά μπορεί πολλοί να το σνομπάρουν. Ένα πιάτο λιγκουίνι Μπολονέζ όμως με την ιταλική νότα μέσα του δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

ragu (3) ragu (4)

Συστατικά

  • 400gr. Λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα όπως μας αρέσει
  • 1φλιτζάνι σέλερι κομμένο όπως μας αρέσει
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό ή ζωμός
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο για μισό λεπτό και ρίχνουμε τον κιμά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να διαλυθεί καλά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε να απορροφηθεί ελαφρά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό όπου έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε επιπλέον νερό ώστε να αποκτήσουμε μια ζουμερή σάλτσα.

Βήμα 5

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα μοιράζουμε σε πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικη σάλτσα μπολονέζ και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *