Κοτόπουλο μαρινάτο με πατάτες στο φούρνο
2016-02-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 3:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 4:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
2/2/16
Κοτόπουλο μαρινάτο με πατάτες στο φούρνο γιατί τηγάνισα πολλές πατάτες τα τελευταία χρόνια και είπα να κάνω μια παύση. Φαγάκι οικογενειακό, ευπρόσδεκτο και οικονομικό με ένα εξτρά μαρινάρισμα από την κλασική σας συνταγή.
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 10 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και το ζωμό σε ένα φαρδύ μπολ. Ανακατεύουμε καλά και φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή 2-3 ώρες.
Βήμα 2
Αραδιάζουμε τις πατάτες στο ταψί και ακουμπάμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε τη μαρινάδα και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό ζωμό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 40 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190C και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά, χωρίς το αλουμινόχαρτο, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Σερβίρουμε αμέσως.