Loader

Ψαρονέφρι με σύκα και μουστάρδα

2016-02-07
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

9/2/16

Ψαρονέφρι με σύκα και μουστάρδα για ένα καλοψημένο κρεατάκι με πλούσια σάλτσα. Παρότι διάβασα πρόσφατα πως το ψαρονέφρι δεν είναι πια της μόδας εμείς το κάνουμε αρκετές φορές σπίτι, σαν εναλλακτική από τις μπριζόλες ή την τηγανιά που αρέσουν στον καλό μου. Καθαρό κρέας, χωρίς λίπος, εγγυημένη απόλαυση και αποτέλεσμα. Τι καλύτερο για να ευχαριστηθούμε το γεύμα ή το δείπνο με το άλλο μας μισό.

loinfig (2) loinfig (5)

Συστατικά

  • 2 ψαρονέφρια περίπου 300gr. το καθένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (δυνατή)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας φύλλα δενδρολίβανου
  • 12 ξερά σύκα, ελαφρά χαραγμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε βαθύ σκεύος που μπαίνει στο φούρνο και στο οποίο έχουμε ζεστάνει το λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τα αφαιρούμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το ζωμό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τα σύκα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από την εστία και ακουμπάμε το κρέας στο κέντρο του σκεύους. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.

Βήμα 4

Το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες της αρεσκείας μας και σερβίρουμε αμέσως με σάλτσα από το σκεύος και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *